Hairdo’s.

De feestdagen zijn nu echt wel héél dichtbij. De nodige kerstcadeautjes zijn aangekocht en de feestoutfit werd reeds zorgvuldig uitgekozen – mocht je nog geen flauw idee hebben wat aan te trekken bekijk dan zeker mijn vorige post eens – dus alles is tiptop geregeld.

Het enige waarover we ons nu nog zorgen moeten maken – naast het kerstmenu – is ons kapsel. Niet iedereen is gezegend met het fingerspitzengefühle van een sterrenkapper – ook ik niet -. Daarom ging ik op zoek naar enkele makkelijke en feestelijke kapsels die qua vaardigheid een 2/10 vereisen. Het enige wat je nodig hebt is overweg kunnen met een stijl -of krultang, haarspeldjes en héél veel fixeerspray.

PUNK.

Iedereen die me kent weet dat ik klassieke opgestoken feestkapsels een ware nachtmerrie vind. Naast oubollig en saai vind ik ze ook maar weinig origineel. Én het leven is te kort om een saai kapsel te hebben dus waarom niet zoeken naar een punky variant. Langs één zijde enkele invlechtingen maken met een verschillende dikte geeft je losse kapsel een trendy boost.

Punk.
PUNK.

MESSY BOB.

Ikzelf besliste enkele jaren geleden om mijn lange haar kort te knippen. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Vooral sinds ik de vaardigheid om golven te maken met mijn stijltang steeds beter onder de knie krijg. Eerst was het wat sukkelen maar oefening baart kunst. Zorg er  wel voor dat je een goede stijltang hebt die aan beide kanten opwarmt. Neem een niet te grote lok en draai deze twee keer rond de tang. Daarna trek je voorzichtig je haar door de tang. Wanneer je helemaal rond bent schud je met je vingers de krullen los uit elkaar. Om het te stylen gebruik ik een beetje mousse die ik van onder, langs mijn haartoppen, naar boven, richting mijn kruin, in mijn haar kneed.

No worries, op YouTube zijn er heel veel tutorials over hoe je jouw haar kan krullen met een stijltang. Als zélfs ik het kan, kan jij het ook!

MESSY BOB.
MESSY BOB.

PONYTAIL.

Geen nood voor mensen die niet goed kunnen invlechten. De paardenstaart maakte dit jaar een heuse revival. Zorg voor volume in je haar door het bovenaan wat te touperen en in je lange lokken fixeerspray zoals bijvoorbeeld de ‘beach babe mermaid look texturizing salt pray’ te verstuiven, even kneden en klaar. Maak de paardenstaart heel hoog op je hoofd. Voor een goede rechtopstaande staart kan je enkele schuivertjes vaststeken tussen je rekker. Je haarrekker kan je ook camoufleren door er een lok rond te draaien. Onthou vooral: hoe nonchalanter en hoger, hoe beter!

PONYTAIL.
PONYTAIL.

ROMANTIC.

Soms mag het ook iets romantischer en dit los opgestoken kapsel is hier perfect voor. Maak eerst met een stijl -of krultang – ik verkies een stijltang – enkele golven in je haar en steek het dan onderaan  je hoofd en dicht bij je nek losjes op. Zorg dat enkel lokken vrij blijven anders wordt het weer te strak en klassiek. Vergeet vooral de haarspray niet want het is wel de bedoeling dat je los opgestoken kapsel de hele avond blijft zitten anders krijg je na 2u een ‘straight out of bed’ look.

ROMANTIC.
ROMANTIC.

FISHBRAID.

Één van mijn favoriete kapsels – van toen ik nog lang haar had – is de vissengraat. Dit type vlecht is heel snel en makkelijk te maken. Het geeft ook zelfs het dunste haar veel volume. Verdeel je haar in 2 partijen. Neem telkens van de ene partij een kleine lok en breng die naar de andere kant. Doe dit afwisselend verder en zorg dat je tijdens het vlechten je haar goed aantrekt. Eens de vlecht af is trek je aan beide zijden de vlecht open om een nonchalant effect te creëren. Nog even wat haarlak sprayen et voilà!

FISHBRAID.
FISH BRAID.

Nog enkele dagen tijd om te oefenen tot je het perfecte kapsel vond.
Fijne feesten en een spetterend 2016 gewenst!

Love,

Lore & little things.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *