HEREMIET.

Dag iedereen

Onlangs zag ik via sociale media verschillende foto’s langskomen van een nieuw fashion concept: HEREMIET. Ik was heel nieuwsgierig maar kon niet veel informatie terugvinden over dit nieuwe project. Daarom ging ik gisteren met een vriendin eens kijken.

HEREMIET is een trendy tweedehandswinkeltje gesetteld in een gezellige koffiebar in Kortrijk: Fanny’s Coffee Boutique. Onze leuke ervaring startte onmiddellijk al bij het binnenkomen. De geur van lekkere koffie overviel ons en het interieur – denk aan grote fluwelen zetels, planten in retro potten, tweedehandsmeubeltjes en decoratiestukken – bracht ons terug naar de bekende ‘grootmoeders woonkamer sfeer’.

Helemaal achteraan de zaak is een hoek omgetoverd tot een heuse kledingwinkel met art deco toonbank en paskamer. Mijn nieuwsgierigheid was niet meer te bedwingen en ik ging snel een kijkje nemen.

Creatieve oprichtster Sté Dupont verwelkomde ons onmiddellijk uitbundig. Aan vriendelijkheid en charme hier geen gebrek. Ze vertelde honderduit en vol passie over haar nieuwe project en ik bleef vol bewondering – denk aan open mond waarbij net geen streepje kwijl uit loopt – aan haar lippen hangen. Wat een fantastische jongedame met een veelbelovend concept!

Ze liep al heel lang te broeden op het idee om een eigen tweedehands kledingwinkel op te richten maar concrete plannen waren er nog niet onmiddellijk. Ze kwam heel vaak in Fanny’s Coffee Boutique en raakte aan de praat met de eigenares. Deze stelde voor om een deel van haar zaak om te bouwen tot kledingwinkel. Et voilà, zo geschiedde, HEREMIET was geboren.

Veel tijd om te aarzelen was er niet, in één maand werd alles opgericht. Sté die zelf een passie voor interieur heeft, schuimde rommelmarkten en tweedehands winkels af op zoek naar meubels om haar kledingzaak aan te kleden. Én met succes. Ik keek mijn ogen uit! Een groot bureau met bijpassende stoelen in marmerlook, een bankje met een perzik marmeren blad en een wollig grijs tapijt trekken onmiddellijk de aandacht. De kledingrekken – oude waterleidingen samen gelast en vastgezet in beton – geven de winkel een industriële look om van te watertanden. En dan had ik nog eens niet de kledij van naderbij bekeken. Tijd om op zoek te gaan naar een leuk stuk om een tweede maar o zo welkom leven te geven in mijn kleerkast.

Eindelijk aan mijn favoriete deel van dit bezoek beland: shoppen. Zorgvuldig struinde ik de hele winkel af, rek per rek, zeker zijnde dat ik wel degelijk alles gezien had. Naast kledingstukken van grote ketens zoals H & M en ZARA, vond ik ook enkele stukken van Xandres en 7 for All Mankind. Er is een apart kledingrek voorzien voor nachtkledij en lingerie. Voor elk wat wilds dus.

Mijn oog viel eerst op een paar witte slip-on sneakers met krokodillen leder look van Bronx en een oversized vest met witte, bruine en gele tinten van ZARA. Tot ik een halflange zwarte plooirok ontdekte! Precies waar ik naar op zoek was. Ik was in de wolken met mijn vondst! Aangezien ook mijn portemonnee niet bodemloos is, moest ik natuurlijk keuzes maken. De slip-ons liet ik vallen maar ik spitste me volledig toe op mijn nieuwe vest en plooirok. Missie geslaagd en zeker het bezoeken waard wanneer jullie eens in de buurt van Kortrijk zijn!

Love,

Lore & little things.

HEREMIET
Diksmuidekaai 2
8500 Kortrijk

Sociale media: @heremietHeremiet FB pagina

0 thoughts on “HEREMIET.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *