Martini – Caffè Torino, Gent.

Martini opende deze week een heuse ‘vermuteria’ pop-up bar in hartje Gent. In deze vernieuwende vermout-bar staat het hippe concept ‘aperitivo’ centraal. De term ‘aperitivo’ komt overgewaaid uit Italië en benoemt wat het woord zelf al zegt: sfeer, genieten van het leven en daarbij gezellig eten en drinken.

Caffè Torino

Lees verder

L’ORÉAL Studio Pro Bar.

Zaterdag ging ik samen met één van mijn BFF’s een kijkje nemen in de L’ORÉAL Studio Pro Bar te Antwerpen. In grootsteden als New York, Berlijn en Londen zijn Blow Dry bars al helemaal ingeburgerd en nu kreeg Antwerpen ook een pop-up versie om de nieuwste stylingproducten van L’ORÉAL te promoten. De nieuwe producten komen in 3 varianten: de HOLD IT -spray of mousse voor een langdurige fixatie, de BOOST IT spray of mousse voor extra volume en de CURL IT versie voor weelderige krullen.

Tijdens het wachten op onze kapselfix kregen we een overheerlijke cocktail – aangeboden door idem dito barman – en enkele woordjes uitleg over het concept. We mochten uit een mini-catalogus een haarstijl kiezen of zelf een mix voorstellen. De bekwame kappers stonden ons op te wachten om ons een nieuwe look aan te meten.

Lees verder

KOMONO by Heads or Tails.

Vandaag ga ik het hebben over één van mijn grootste verslavingen: zonnebrillen. Mijn laatste hunkering gaat uit naar het merk KOMONO. Designers Raf Maes en Anton Janssens startten ongeveer 6 jaar geleden hun eigen accessoiremerk KOMONO waaronder zonnebrillen en horloges. De accessoires hebben een edgy uitstraling die strookt met de levensstijl van vandaag: hip en trendy. Na de e-shop van voor naar achter en omgekeerd helemaal uitgepluisd te hebben – en vast te stellen dat ik NIET kon kiezen – besloot ik om de zonnebrillen ‘in real life’ eens te gaan passen.

Heads or Tails, een über hippe multi brand shop en bar in de Nederkouter te Gent opende in december een unieke KOMONO store in hartje Gent. Samen met een vriendin ging ik een kijkje nemen en stapten we vol verwachting de winkel binnen.

Alle zonnebrillen en horloges stonden uitgestald in het strakke en eenvoudige interieur met als eyecatcher een grote foto van onze Belgische trots Cesar Casier. Naast de standaard kleuren hadden de zonnebrillen ook eigentijdse prints zoals palmbomen, bloemen en giraffenvlekken.

Na eindeloos passen en twijfelen, selfies whatsapp’en naar vriendinnen en opnieuw passen – oh wat kon ik moeilijk kiezen – koos ik voor THE DREYFUSS. Dit model heeft ronde glazen met een groene lens en bovenaan een rechte montuur die transparant is en zo de zonnebril een coole uitstraling geeft. Precies wat ik zocht want deze zonnebril heeft een zwaardere montuur maar weegt niet door wanneer je hem draagt.

Ik was al he-le-maal verkocht aan de zonnebril maar toen ik de brillendoos en het doekje te zien kreeg kon mijn geluk niet meer op. De camelkleurige brillendoos met quote en het doekje met palmbomenprint doet me dromen over de nakende zomer die in aantocht is. Benieuwd wat jullie ervan vinden!

KOMONO store Gent by Heads or Tails
Korte Munt 4, 9000 GENT

Heads or Tails
Nederkouter 30, 9000 GENT

Love,

Lore & little things.

 

Got my nails did.

Zoals sommigen onder jullie al wisten is één van mijn BFF’s – Nelle Dierynck – kortgeleden haar eigen zaak opgestart ‘Naturnelle’. Je kan bij haar terecht voor diëtiek en esthetiek. Ik liet me door Nelle al enkele keren onder handen nemen – yes yes, all the way – maar op vlak van manicure ben ik een echte leek.

Met de feestdagen in het vooruitzicht leek het me wel leuk om eens mijn handen te verwennen met gelish nagellak. Daarbovenop was Nelle haar gloednieuwe praktijkruimte net klaar voor gebruik dus kon ik mijn nieuwsgierige zelf niet onderdrukken en ging ik eens een kijkje nemen.

Bij het binnenkomen stond ik met verstomming. De wachtruimte met witte muren en industriële accenten straalt rust uit. De Scandinavische zetel is zéér uitnodigend – jammergenoeg was wachten niet aan de orde dus ik kon me er niet even inploffen – maar mocht ik onmiddellijk verder naar de behandelruimte.

Ook daar kon ik mijn ogen niet geloven. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en past naadloos bij elkaar. Zelfs de grote behandelzetel die in sommige ruimtes monsterlijk groot zou overkomen draagt bij tot het interieur. De witte letters ‘N’ afkomstig van haar logo maken het geheel af. Wanneer ik de kaarsen zag branden – oké ik ben een échte romanticus op dit vlak – wist ik dat ik goed zat.

Naturnelle.

Ik mocht plaatsnemen op één van haar pronkstukken – designstoelen gekocht bij tweedehands fashionconcept Heremiet te Kortrijk – en aan een zelfgemaakt (!) houten bankje terwijl Nelle me een verse thee inschonk. Zo trots als een gieter demonstreerde ze mij ook haar splinternieuwe Nespresso machine waar ze heel lang naar op zoek geweest was voor ze het perfecte café-au-lait kleur vond. Ze gooide er nog de overduidelijke ”je weet wel, het is de machine van George Clooney” melding met bijhorende knipoog bovenop en we waren vertrokken.

Nelle vijlde zorgvuldig mijn nagels en verzorgde mijn nagelriemen. Daarna begon ze laag na laag (na laag na laag na laag…) de gelish nagellak aanbrengen. Ik koos voor zwarte nagels met als accentkleur zilver omdat dit perfect zou staan bij mijn outfits voor de feestdagen.

Eerlijk gezegd was ik eerst wat sceptisch. Nagellak blijft bij mij nooit langer dan 3 dagen zitten – en dan doe ik nog echt mijn best – maar ondertussen is het twee weken geleden en zijn mijn fonkelende nagels nog zo goed als nieuw. Ik verfde en schuurde de muren van ons huis tegen de sterren op – wat doe je anders wanneer je samen met je vriend 2 weken verlof hebt – en hier en daar zie je dat de nagels het hard te verduren kregen maar tot mijn grote verbazing blijven ze nog steeds standhouden. Zie hieronder het resultaat:

Kortom een echte aanrader dus! Een ontspannend bezoek en een gezellige babbel rijker plofte ik me nog even in de stoel in de gang – ik kon het echt niet laten – en liep daarna met een grote smile op mijn gezicht naar mijn auto. Klaar om de wereld – of toch tenminste de feestperiode – te veroveren!

Love

Lore and little things.

Voor meer informatie omtrent ‘Naturnelle’ – Oude Hondstraat 3, 8940 Geluwe 
kan u steeds Nelle Dierynck contacteren op 0474/ 73 04 34 
of via de website www.naturnelle.be. 
Via de sociale media blijft u up to date door via Instagram @Nelledierynck 
en via Facebook de pagina Naturnelle te volgen. Zeker de moeite waard!

 

Liebster award.

Onlangs werden we genomineerd door collega-blogster Taïs Croes van ‘De Kleine Dingen’ voor een Liebster award. Dit is geen echte materiële award maar een virtuele en wordt uitgereikt aan beginnende bloggers om hun werk even in de spotlights te zetten.

We vonden het dan ook heel leuk om deze te mogen ontvangen. Gepaard gaande met deze award kwamen ook 11 vragen. Lees hieronder onze antwoorden en leer ons een stukje beter kennen.

Hoe kwamen jullie op het idee om te beginnen met een eigen blog?

Tine & Lore: We worden het nooit beu om te praten over de laatste modetrends, onze nieuwste kledij en schoonheidsproducten, interieurinspiratie en favoriete hotspots. Verslaafd aan de indrukwekkende wereld van sociale media en mode beslisten we om de sprong te wagen. Zo geschiedde het, eind deze zomer startten we onze eigen blog op. En we hebben er nog geen minuut spijt van gehad!

cropped-img_0002.jpg

 Zijn jullie creatief? Wat was het leukste dat jullie al zelf maakten?

Tine: Ik hou enorm van DIY maar helaas de laatste tijd kom ik er niet meer toe door mijn drukke agenda. Ik maakte al een sleutelrekje, een cake-standaard en pimpte mijn eigen witte eierdopjes tot gouden meesterwerkjes. Mijn slaapkamer toverde ik ook om tot een Pinterest plaatje!

Lore: Tine is zeer DIY-creatief. Ik ben dit op een andere manier. Ik hou van schrijven met een leuke twist en vind het uitdagend om creatieve foto’s te maken. Soms lassen Tine en ik een DIY namiddag in en geven we tweedehandsspullen een nieuw leven. Zo maakte ik eens samen met Tine een koperen plantenpot. In mijn woonkamer hangen wijnkistjes aan de muur waar allerlei decoratiespullen en foto’s in uitgestald staan. Als koffietafel schuurde ik twee Europaletten af en monteerde mijn vriend er wielen onder. Praktisch en het blanke hout geeft een zeer warme ‘feel’.

Welk eetplekje zouden jullie iedereen aanraden?

Tine: Ik heb in elke stad wel een aantal favoriete plekjes zoals bijvoorbeeld ‘De Godot’,  ‘Keizershof’ of indien mijn portemonnee het toelaat ‘J.E.F.’ te Gent. In Kortrijk bezoek ik graag ‘Petit Paris’, ‘Same Same’ en ‘Café Fernand’. Ik ben verlekkerd op sushi en daarvoor trek ik het liefst naar ‘Esaki Sushi’ te Antwerpen.

Lore: Vrienden van mij openden enkele jaren geleden in Ieper een super gezellig eetcafé ‘Den Olifant’ met wekelijks een nieuw budgetvriendelijke menu. Momenteel zijn ze hun nieuwe locatie aan het verbouwen dus wanneer deze af is schrijf ik er zeker een post over! Ik hou van de Mexicaanse keuken en daarvoor bezoek ik graag ‘Sweet Lime’ te Kortrijk. Dicht bij huis kies ik voor ‘Bistro Marie-Jo’ te Wevelgem. ‘The Jane’ te Antwerpen staat nog steeds op mijn verlanglijstje. Hopelijk komt het er eens van. Eigenlijk zijn alle eetplekjes waar het gezellig is en lekker eten geserveerd wordt mijn favoriet. Ik ben een echte Bourgondiër.

Van welke kleine dingen kunnen jullie nu eens echt genieten?

Tine: Ik geniet enorm van een lekkere gin tonic na het werk in ‘De Alchemist’ te Gent of van de zonnestralen op Buda beach te Kortrijk met een fris pintje in de hand. Samenzijn met vriendinnen geeft me ook veel energie.

Gin Tonic

Lore: Na een koude winterdag ’s avonds een lekker warm bad nemen met een glaasje rode wijn en veel kaarsen kan me echt tot rust brengen. Geef me daarnaast nog een leuke serie en je hoort me enkele uren niet. In de zomer hou ik enorm van terrasjes doen met een ijskoude cocktail om af te koelen. Rondstruinen op rommelmarkten, een daguitstap naar zee of een korte citytrip zorgen voor een portie instant geluk bij mij. Last but not least, met mijn lief in onze tuin aperitieven op een zwoele zomeravond.

Hoe brengen jullie Kerstmis het liefst door?

Tine: Kerstmis is voor mij een echte familieaangelegenheid. Omdat mijn familie ver woont is het de uitgelezen kans om elkaar nog eens terug te zien en gezellig bij te praten. Mijn vriend heb ik ook graag bij me tijdens de feestdagen. Doorheen het jaar woont en werkt hij in Praag waardoor ik hem vaak een hele tijd moet missen.

Lore: Ook voor mij is Kerstmis een familiemoment. Gezellig eten en drinken en uiteraard kerstcadeautjes en heel veel zoenen geven is een échte traditie. Tijdens de feestdagen maak ik graag enkel uitstappen om de kerstsfeer in de verschillende steden op te snuiven. Kortom, genieten van het samenzijn met de mensen die je graag ziet!

Welke reis staat er nog op jullie verlanglijstje?

Tine: Ik heb een heuse wanderlust en zou graag nog Azië en Amerika verkennen. Op een dag wil ik zeker ook eens naar een parelwit strand met azuurblauw water en palmbomen trekken, à la de Bahama’s. Misschien een ideetje voor mijn huwelijksreis ooit?

Wanderlust (2)

Lore: Ik droom ervan om New York eens te bezoeken. Die stad moet zo innemend zijn, ik moet het eens gezien hebben. Dit combineren met een rondreis door Amerika langs alle grote steden zou perfect zijn. Iets dichter bij huis zou ik zeer graag nog eens in Stockholm rondlopen. Als het iets warmer mag zijn kies ik voor Australië en Bali.

Wat kunnen jullie nu eens lekker klaarmaken in de keuken?

Tine: Ik ben geen keukenprinses maar heb toch wel enkele gerechtjes die mijn publiek kunnen appreciëren zoals pasta met scampi en curry, tartiflette, pastasalade met gegrilde groenten en gratin dauphinois. Graag zou ik meer tijd willen steken in het koken.

Lore: Eigenlijk ben ik een echte fan van grootmoe’s keuken. Stoofvlees met frietjes, gehaktbroodje, witloofrolletjes in hesp met kaassaus… Daarnaast hou ik enorm van aperitieven met bijhorende hapjes. Een verse guacamole maak ik geregeld klaar. Wanneer ik gasten op bezoek heb kies ik steevast voor gerechtjes in de oven. Ik verzamel veel recepten maar hou me hier nooit aan waardoor alles een eigen toets krijgt.

Welke blogpost vinden jullie zelf de leukste?

Tine: Momenteel heb ik weinig tijd doordat ik nog een extra opleiding volg na mijn werk. Hier gaat veel vrije tijd naar. Het schrijfwerk op de blog is dus voornamelijk Lores verdienste. Ik probeer wel geregeld iets te posten op onze Instagramaccount. De leukste blogpost op onze blog vind ik tot op heden de post over de eindejaarsoutfits ‘Bye Bye kledingcrisis’. Lore selecteerde een aantal hippe items en combineerde die tot leuke partyoutfits. Een heuse inspiratiebron voor onze volgers, me dunkt!

Lore: Hmmm, heel moeilijk te kiezen. Momenteel is mijn favoriete blogpost ook deze over de outfits voor de feestdagen. Niets leuker dan online shoppen en een leuke outfit samenstellen. Natuurlijk heb ik niet alle kleren in mijn kast maar de outfit voor oudejaarsavond wél! De posts over ‘Nacht van To Be’, een evenement georganiseerd door een kledingzaak in Lauwe, waarbij ik een ‘Mos Mosh’ jeans won en ‘Heremiet’ een gloednieuw fashionconcept in Kortrijk vond ik ook super leuk om te doen!

Welke kerstfilm moeten we deze kerst zeker nog eens bekijken?

Tine: Ik heb het nooit echt voor kerstfilms gehad. Ik vind ze vaak nogal over the top: té melig, té romantisch. Toen we klein waren kon je standaard ‘Home Alone’ en al zijn vervolgen op de televisie zien. Als je dit nu opnieuw ziet, weet ik helemaal niet wat ik er toen zo grappig aan vond! Als ik dan toch een kerstfilm moet kiezen, dan kies ik ‘Frozen’!

Lore: Oei, eigenlijk ben ik geen zo’n grote fan van kerstfilms. Bij deze vraag blijft mijn antwoord dus een beetje uit. Ik heb er nog niet veel gezien en ben dit in de toekomst ook niet echt van plan. Als ik toch een film moet kiezen waar je onmiddellijk een ‘feel good’ gevoel van krijgt, kies ik voor ‘Seven Pounds’. Zo ontroerend en mooi, past perfect bij deze tijd van het jaar.

 Hoe ziet jullie droomhuis eruit?

Tine: Dit is een moeilijke. Ik hou van heel veel verschillende interieurstijlen en vind het ook moeilijk om er een uit te kiezen. Ik hou van de strakke, Scandinavische stijl maar ook landelijke toetsen kan ik appreciëren. Mijn droomhuis is er eentje met karakter, een groot ruimtegevoel en véél licht.

Lore: Onlangs verhuisden we van Gent naar Wevelgem en kochten we er ons huis. Het is een karakteristieke woning met hier en daar wat herenhuisaccenten. Denk aan hoge plafonds met rozetten, grote ramen, haard met bijhorende marmeren schouw, hoge dubbele deur en een statige inkomhal met dito trap. Het is nog niet helemaal af maar we voelen ons er wel al thuis. Mijn droomhuis ziet er ongeveer zo uit, tenzij ik echt uit proportie mag treden en dan mag het nog wat groter en statiger zijn. Binnenshuis kies ik voor een Scandinavisch interieur – schapenvelletjes, houtaccenten en witte tinten – stilaan en wanneer onze bankrekening het toelaat krijgt dit vorm. De pastoriestijl met de grote houten deuren en ramen in een contrasterende kleur kunnen me ook wel bekoren. Ideetjes genoeg! Ik vind het vooral belangrijk dat je huis een echte thuishaven is voor jezelf, vrienden en familie!

Scandinavische stijl

Wat doen jullie het liefst op een vrije dag?

Tine: Op een vrije dag kan ik enorm genieten van uitslapen en gezellig ontbijten, zonder op je uurwerk te moeten kijken. Op vrije momenten ga ik ook graag shoppen, uiteraard J. Dan nog het liefst met een goede vriendin aan mijn zij zodat we ondertussen ook wat kunnen bijpraten. Een break in een hippe coffeebar maakt zo’n dag helemaal af!

Lore: Op een vrije dag slaap ik ook het liefst lekker lang uit. Ik ben echt geen ochtendmens en kan daar enorm van genieten. Hoewel, sinds ik de status werkmens opgestempeld kreeg probeer ik toch zeker om 10u mezelf uit bed te hijsen zodat ik nog iets van mijn dag kan maken. Daarna lekker zelf kunnen kiezen hoe ik mijn dag indeel zoals bijvoorbeeld gezellig brunchen of lunchen, gaan shoppen, modemagazines doorbladeren of een leuke serie bekijken.

 

Graag nomineren we Julie van ‘Cocktails&Heels’ en Maxime en Thaïssa van ‘Mademoiselette’ voor de ‘Liebster’ award. Dit zijn jullie vragen:

* Wat zijn jullie plannen voor oudejaarsavond?

* Hebben jullie een favoriete winkel of merk?

* Hoe ziet jullie dagelijks beautyroutine eruit?

* Naar welke bloggers kijken jullie op?

* Wat is jullie ultieme droom?

* Wat vinden jullie het boeiendste of leukste in de blogwereld?

* Hoe ziet een doordeweekse dag eruit bij jullie?

* Wat is jullie favoriete kledingstijl?

* Wat heeft elke blogger absoluut nodig?

* Wat zijn jullie goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Veel succes!

Love,

Lore, Tine & little things.