Martini – Caffè Torino, Gent.

Martini opende deze week een heuse ‘vermuteria’ pop-up bar in hartje Gent. In deze vernieuwende vermout-bar staat het hippe concept ‘aperitivo’ centraal. De term ‘aperitivo’ komt overgewaaid uit Italië en benoemt wat het woord zelf al zegt: sfeer, genieten van het leven en daarbij gezellig eten en drinken.

Caffè Torino

In Caffè Torino worden verschillende cocktails op basis van ‘Vermouth di Torino’ van Martini geserveerd, Riserva Speciale Rubino en Riserva Speciale Ambrato. Gepresenteerd op een houten Martini dienblad in de meest magnifieke glazen zijn deze cocktails om de vingers van af te likken. Oefen alvast jullie Italiaanse tongval want de namen van de cocktails zoals Negroni Rubino, Sbagliato Ambrato en Americano Bolognese zijn niet van de poes.

Een ‘aperitivo’ zou een ‘aperitivo’ niet zijn zonder tapas. Het Italiaanse restaurant ‘Per Bacco‘ van iets verderop in de straat verzorgt deze overheerlijke fingerfood die de Italiaanse no-nonsense cultuur helemaal vertegenwoordigt. Hier geen chiqué schuimpjes van dit en wolkjes van dat maar oerdegelijke Italiaanse kost: pasta pesto, bruschetta, gegrilde courgettes, enz.

Kortom een cocktail bestellen en daarbij en plus een heerlijke tapas geserveerd krijgen is dé nieuwe vorm van ‘inpilsen’ in het hippe Gent. Scharrel al je vrienden op en ga als de bliksem proeven want bij goed weer is het terras met rustieke houten hoge tafels een echte must.

Caffè Torino in de Sint-Jacobsnieuwstraat 123 te Gent is nog open t.e.m. 24 juli, telkens op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 16 uur. Tijdens de Gentse Feesten is de bar dagelijks open vanaf 16 u.

Cheers!

Cheers

Lore & little things.

 

5 thoughts on “Martini – Caffè Torino, Gent.

  1. In de pop-up ben ik niet geraakt, maar van drankjes met vermout of gewoon zelfs puur ben ik altijd al fan geweest. Dat het nu weer lekker hip is om ze te drinken is dan weer mooi meegenomen. Zo hoef je minder land te zoeken op de kaart :p
    xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *