MATCH MADE IN HEAVEN: mijn bosgroene zadeltas van Duifhuizen.

Het is alweer bijna zover: Kerstmis. Deze periode van het jaar gaat ongetwijfeld gepaard met een helse zoektocht naar het perfecte kerstcadeau voor je dierbaren of accessoire voor jezelf om je outfit af te maken. Dit jaar kreeg ik van Duifhuizen tassen & koffers een leuk voorstel want ik mocht een handtas uitzoeken om te reviewen. Dit was meteen dé ultieme kans om eindeloos door hun webshop te scrollen op zoek naar dat ene perfecte item voor tijdens de feestdagen.

Voor wie Duifhuizen tassen & koffers niet kent, shame on you! Duifhuizen tassen & koffers is één van Nederlands grootste aanbieders van tassen, koffers en accessoires sinds 1953. Door heel Nederland zijn hun winkels terug te vinden – maar Belgen onder ons, niet gevreesd –  daarnaast hebben ze een uitgebreide Nederlandse én Belgische webshop. Het is hét droomparadijs voor accessoireliefhebbers want je kan nergens op één plek zoveel uiteenlopende tassen, clutches, en koffers vinden. Naast verschillende gekende merken zoals Paul’s Boutique, Bulaggi, ByLouLou, Michael Kors,… hebben ze ook hun eigen huismerk Duifhuizen dat zeker niet moet onderdoen!

Tijdens mijn zoektocht naar ‘de handtas du moment’ viel mijn oog onmiddellijk op één van hun eigen ontwerpen. Ik vond een hippe zadeltas in verschillende uitvoeringen: helderblauw met cognac, zwart leder met suède accent, poederroze met beige en ontelbare andere kleurencombinaties.

Mijn aandacht werd naar 1 bepaald exemplaar getrokken: bosgroen met zwartlederen overslag en cognackleurige zijkanten. Ik was op slag verliefd al kon ik niet meteen bedenken waarom ik nu net dit kleurenpalet het mooiste vond. Het zal waarschijnlijk iets te maken hebben met nostalgische herfstherinneringen waar ik als kind met mijn rubberen kaki laarzen doorheen de plassen rende en ik nu op een druilerige herfstnamiddag diezelfde kleuren uit mijn scherm zag spatten.

Toen ik de handtas ontving was ik in de wolken. Een strak zacht lederen ontwerp, de kleuren zijn perfect in overeenstemming met elkaar en de gouden ketting als schouderband maakt het geheel af. De tas heeft een klassieke uitstraling maar krijgt een rock ’n roll gehalte om ‘U’ tegen te zeggen door de gedurfde kleuren. Je kan ze op verschillende manieren dragen: als handtas wanneer het iets chiquer mag of als crossbody/schoudertas om door de winkelstraat te slenteren. Het switchen tussendoor gaat heel snel door de musketons op verschillende plaatsen vast te gespen.

Wat ik heel fijn vind is het lederen handvat tussen de schakels heen. Er is niets pijnlijker dan een schouderband met schakels constant te voelen schuren. De overslag wordt handig gesloten met een gouden doorsteekpin. Het verrassend ruime hoofdvak want ik overwoog ondertussen – WARNING: kerstcadeautip – een nieuwe bosgroene portemonnee aan te kopen omdat ik vreesde dat mijn oude er niet in zou passen heeft een ritssluiting om ongevraagde grijpgrage handen buiten te houden. YAY!

Met ’s avonds een onderonsje met vriendinnen op de planning was dit ‘le moment suprême’ voor mij en mijn nieuwe aanwinst. De complimentjes van de BFF’s vlogen me om de oren en iedereen was het eens dat ik de juiste keuze gemaakt had. Ben je dus nog op zoek bent naar een geschikt kerstcadeau voor je moeder, vriendin of gewoon voor jezelf? Search no longer want bij Duifhuizen tassen & koffers is er voor elk wat wilds. Want zeg nu zelf, welke vrouw houdt er niet van om met een foxy nieuwe handtas de feestdagen en het nieuwe jaar in te vliegen?

Love

Lore & little things.

2 thoughts on “MATCH MADE IN HEAVEN: mijn bosgroene zadeltas van Duifhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *