Modetrends voor 2016 – Back to basics.

Het nieuwe jaar komt met goede voornemens en aangezien de solden nog volop bezig zijn leek het mij leuk een post te schrijven over dé basis musthaves voor 2016. Deze 5 trends kwamen in 2015 al reeds hier en daar piepen en zijn er dit jaar meer dan ooit.

HALTER AAN DE TOP

De halter top zowel in de cropped of full versie is het ideale basisstuk voor de komende lente en zomer. Opgelet, door de hoge neklijn kunnen je schouders iets breder lijken. Verdoezel dit eventueel met een denimjacket of blazer. Draag je haar omhoog voor een extra focus op je neklijn.

 

PLOOITJES PLOOITJES PLOOITJES

Plooitjes blijven ook dit jaar fel aanwezig. Je kan ze op verschillende manieren stylen: met sneakers voor een ‘down to earth’ look of kies voor een sexy uitstraling met een combo van high heels en een wit hemd.

 

OP HOGE VOET

In 2016 leven we allemaal op hoge voet. Deze schoenentrend waaide over uit Groot Brittanië, hoewel ik Kate Middleton niet onmiddellijk op platformschoenen zie lopen, en is in 2016 niet meer weg te slaan uit ons straatbeeld.

Misschien is dit voor velen nog wat wennen maar de verschillende modellen zoals sandalen, slipons, muiltjes en veterschoenen in frisse kleurtjes staan ons op te wachten en hebben niet veel overtuiging meer nodig. Combineer deze platforms met een strakke jeans of een hippe rok. Hier geldt the higher the better. Enorm pluspunt is dat je alle voordelen van hakken krijgt maar dan zonder de pijnlijke voeten!

 

SCHOUDERS BLOOT

Waar vorig jaar de off-shoulder look een regelrechte go kreeg in modeland zet de trend zich dit jaar verder in cut-outs. Zorg voor losse kledingstukken die nonchalance uitstralen en combineer met een hoge jeans. Schouders ontbloten is dus de boodschap!

 

WIJD EN VRIJ

Naast wijde lange rokken zijn ook de wijde broeken in 2016 bezig aan een heuse revival. Een hoog model met of zonder verticale streepjes verlengt de benen optisch. Deze trend komt wel met een waarschuwing want uit ervaring weet ik dat vallen over te wijde broekspijpen geen ongekend probleem is.

Love,

Lore & little things.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *